Biografie van 'Groove Machine'
De roots gaan terug tot 1988 toen de band speelde op school- en examenfeesten. Begin jaren 90 is de bezetting veranderd. In deze tijd werd alles aangegrepen om te kunnen spelen. Er werd deelgenomen aan workshops en veel gespeeld in het sessiecircuit. Toen is veel ervaring opgedaan en veel opgetreden. De drang om op het podium te staan is nog steeds de reden dat elk optreden een feest is. En niet alleen voor de bandleden!

De tweede helft van de jaren 90 is de samenstelling hetzelfde gebleven. Dit heeft ervoor gezorgd dat 'Groove Machine' een goed op elkaar ingespeelde formatie is. In deze tijd zijn de eerste demo's opgenomen, is een bijdrage geleverd aan een landelijk uitgebrachte CD en eenmalig het voorprogramma van 'De Dijk' verzorgd!

In 1999 is het tijd voor verandering en krijgt de band zijn huidige bezetting. Omdat men aan een nieuwe uitdaging toe was, is 'Groove Machine' muzikaal een andere koers gaan varen. Van strakke funk-rock naar swingende funk en soul. De feestvreugde op het podium en in de zaal werd nog groter. Voor deze nieuwe koers werd een blazerssectie toegevoegd. Dit is 'Groove Machine's in zijn huidige vorm.

Meer dan vijftien jaar ervaring! Het resultaat is een goed op elkaar ingespeelde groep muzikanten die een goed feest bouwen. Dit laat zich makkelijk samenvatten in één zin: Groove Machine: funk soul en party!


De band
De leden van de band laten hieronder even zien wie ze zijn.

Jeffrey - trompet Peter - basgitaar Martijn - slagwerk
Jim - gitaar Mariëlle - zang Theo - sax
Martien - sax Mark - toetsen